fooldal

Logónk története

Jester
Cégfilozófia

Osztalékot, és/vagy fizetést, csak a cégben effektív munkát végzők kaphatnak, az elvégzett munka után. Nem lehet egyik munkát sem alá-, vagy fölérendelni a másiknak értékben. Az alkalmazotti munkavégzésre is ez vonatkozik! Ez azt jelenti, hogy a bérek egyenlően kerülhetnek elosztásra, kivétel képez a cégvezető, vagy vezetők fizetése, ami 10%-kal lehet nagyobb az alkalmazottakénál, ha ezt igénylik.

A Jester cég együtt kíván működni – egyfajta fúzióval – a gyártókkal, termelőkkel, és viszonteladókkal, ezért új és szokatlan módszerrel próbál összekapcsolódni partnereikkel.

A Jester elsősorban értékesítéssel és propagálással foglalkozik. Ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet a következőkre:

Anyagi egyensúlyt igyekszik teremteni termelés, gyártás, értékesítés között úgy, hogy közben fejleszt és bővít, terjeszkedik. Éppen ezért cégen belül maximalizálja a kifizetethető osztalékokat, melyek egyben fizetések is, és csak egyik formában vehető fel havonta. A cégnél képződő nyereségekből visszaoszthat, és vissza is oszt olyan ágazatokba, melyek nem saját égisze alá tartoznak (gyártás, termelés), legyen az bérfejlesztés, juttatás a dolgozók számára munkájuk elismeréseként, vagy akár műszaki vagy egyéb fejlesztésre, amikor a másik ágazat anyagilag éppen nem áll jól. Természetesen a Jester csak akkor teszi ezt meg, ha a partnercég valamelyest magáénak érzi ezt a filozófiát és a gyakorlatba is hajlandó ezt beültetni.

Éppen a fentiek végrehajtása érdekében pl.: A Jester franchize-t nem árulja milliókért, hanem visszaosztást kér az éttermektől, meghatározva a %-ot, amit visszafizetnek a Jesternek, és az így visszakapott % felét visszaforgatja a %-ot fizető étterembe (kizárólag bértámogatás, eszközfejlesztés), másik felét marketingre, fejlesztésre költi, akármelyik ágazatban.

A Jester új üzleti filozófiájával megkeresi a lehetőséget, és elő kívánja segíteni a következőket: olyan szerveződéseket, zárt vásárlói, és csereközösségeket hoz létre és támogat, amelyek lehetővé teszik a cserekereskedelmet, hogy a Jester által kínált termékekhez hozzájussanak azok is, akik anyagilag nem tudnak kellőképpen, de elvégzett munkájuk, és megtermelt javaik segítségével igen, megnyitva ezzel olyan lehetőséget, mely nagyon időszerű. A Jester már rendelkezik azzal az internetes webes felülettel, amely világszerte képes kiszolgálni ilyen közösségeket.

A gépesítés, a műszaki fejlődés sokak kenyerét veszi el. Olyanokét is, akik szívesen alkotnak, mert ez a velük született tulajdonságuk, erősségük. A kézművesek elvesztik megélhetésüket lassan, mivel elértéktelenedik munkájuk, méltatlanul. A Jester igyekszik itt is visszaállítani a valódi értéket, és elérhetővé tenni a sokkal jobb minőségű kézműves termékeket, az általa épített rendszerébe bevonva.

A fentiekhez mindössze annyi kell, hogy az érintettek megelégedjenek egy tisztességes fizetéssel, ami többszöröse a mai átlagbérnél.