fooldal

Logónk története


Nagyon sok szeretettel köszöntöm Önöket!

Engedjék meg, hogy bemutatkozzak: Tóth Atina vagyok rekreációszervező és egészségfejlesztő.
Idén szereztem meg a diplomámat és bátran állíthatom, megtaláltam tanulmányaim során azt, amit mindig is szenvedélyesen végeztem. Immár papírral a kezemben tudásomról, biztosíthatom Önöket, hogy a bemutatásra kerülő prezentáció szakmai szemmel is helytálló. A továbbiakban Erős Győző munkásságát igyekszem nagyvonalakban bemutatni, és hogy ne csak egy életrajzot lásson az előadásban a kedves hallgatóság, igyekszem az elhangzott információkat alátámasztani.

Erős Győző: a Bolond. Hogy miért is lett bolond? Nos, az életfilozófiája miatt, hiszen nem csak abban hisz, amit mások a világról “tanítanak” meglátja a lehetőségeket, úgy, ahogy senki más. Nem egy multimilliárdos üzletemberről lesz szó, hanem egy olyan emberről, akinek eddigi munkájával a hallgatóság már biztosan találkozott, ha nem közvetlenül, hát közvetett módon.

Erős Győző több, mint 25 évvel ezelőtt kigyógyult egy, az orvostudomány által gyógyíthatatlannak hitt betegségből. Mindezt életmódváltásának és hihetetlen kitartásának köszönhette.
Életének új értelmet adva, víztisztítókkal kezdte felszerelni városában a gyermek és oktatási intézményeket a szülőkkel, és intézményvezetőkkel összefogva.

Továbbra is autóbuszvezetőként dolgozott. Főnöke – látva tevékenységét – egy alapítványt adott kezébe a cég jogászával, melyet támogatott is az évek során vezérigazgatóként, magánemberként és később, barátként.
1994-ben megalakult „Az Életért, a Földért az Egészségért Alapítvány” „Az Életért, a Földért az Egészségért Alapítvány”. Ahogyan azt a korábbiakban említettem, sokan nem is sejtik, mi mindennek volt létrehozója, megteremtője, mi minden fűződik nevéhez, ami az embereket, a környezetet, az egészséget szolgálja.

Ilyen például az első magyarországi természetgyógyász oktatás, amelyet barátja indított el. Kaposváron, Szegeden, később Budapesten is volt már tagozata a „Hippocrates Természetgyógyász Szabadegyetemnek, melynek oszlopos tagja volt, és melyekből aztán kinőtt az összes ma ismert ilyen jellegű oktatási intézmény.

Számtalan előadást, programot szervezett, majd tartott ő maga is. Előadásaival megfordult kis- és középiskolásoknál, egyetemen, nyugdíjasklubokban, művelődési házakban, cégeknél. Ezek száma sok százra tehető. Soha nem hagyták ott előadásait, és volt rá példa, hogy négy órán át faggatták, kérdezték az emberek.
Kevesen tudják azt, hogy neki köszönhető, hogy a multik polcain megtalálhatóak a reform élelmiszerek, de ő volt az, aki elsőként nyitott bio-reform élelmiszerboltot vidéken, a városban ahol élt. Mára már 4 biobolt van a városban.

Saját orvosa, aki látta felépülését, küldött hozzá olyan betegeket, akikkel az orvostudomány már nem tudott mit kezdeni. Akik követték utasításait gyógyultak, és hálálkodtak.
Nem csinált mást, mint, megosztotta velük tapasztalatait, és az ételt, amit fogyasztott. Aztán beszéltek róla másoknak, akik szintén megkeresték őt. A végén már 100 embert etetett, és jöttek a köszönőlevelek, újságcikkek, de nem egyszer hívták tévébe, rádióba, ahol emlékezetes nyomot hagyott. Így született meg az életmódklub városában. Ezt a klubot aztán megismételte új lakhelyén, és csinálta amíg bírta. Volt Életmódklub

Rendkívül sok tapasztalatot szerzett a betegség táplálkozás kapcsán, de a ma működő rendszert is jól megismerte a maga buktatóival, legyen itt szó betegellátásról, oktatásról, és még lehetne sorolni.
Eredményeit igazolja a számtalan támogatói nyilatkozat (Köztük volt olyan, amit íróik ki sem adhattak volna beosztásuknál fogva), illetve köszönőlevelek.
Ha valaki veszi a fáradságot és utána néz, hogy menyi programot bonyolított le , tartott előadást Erős Győző, láthatja, hogy több százmillió forintról beszélünk.

Ha feltesszük a kérdést, hogy képes-e létrehozni, megteremteni amiről beszél, ezt mondaná: „Minden, amit az ember gondol, kigondol, eleve létezik a végtelenben, de sajnos az ember még a végtelent sem tudja elképzelni, nem, hogy ezt. A dolgokba vetett HIT, a teremtő erő, mely elvisz elképzeléseink megvalósításához.
Hadd idézzem Erős Győző gondolatait ezzel kapcsolatban: “Engem nem tudott érdekelni, és nem is érdekel, a realitás, a korlátok. Nem azt keresem, miért nem lehet valamit elérni. Ha csak 1% esély van, engem akkor is csak az-az 1% érdekel és arra „gyúrok”. Ha nincs semmi esély, még az-az 1% sem, hát megkeresem, hogyan lehet megteremteni függetlenül attól, mit gondolnak mások. Ha véletlenül kudarcot vallok, az nem azért van, mert életképtelen az ötlet, nem megteremthető, hanem azért, mert nem jött el az ideje, vagy azon az úton, amit választottam, az éppen nem járható.
Én a magam részéről a teljes őszinteséget használom, még akkor is, ha az üzleti világban ezzel visszaélnek. Megvárom, míg az emberek túllátnak rajtam, és képesek a célt szem előtt tartani, és nem személyemből megítélni a cél értelmét.”

Itt hadd mondjak el a sok lehetetlennek tűnő dologból egyet, hogy is csinálta “Bolond” a megvalósítást, amikor nem hallott mást az érintettektől, csak hogy ez lehetetlen, álom.

Szó volt arról, hogy a multik polcain azért van reform termék, mert Ő bevitte. Az, hogy hogyan történt ez, annak a története igazán tanulságos.
Összehívta azokat – akkor még kis „garázsműhelyben” dolgozó – reform élelmiszergyártókat, akiknek termékeit propagálta rendezvényeken, és akik támogatták alapítványát kóstolók alapanyagaival. Bár hálásak voltak munkájáért, de naiv optimizmusa miatt kicsit bolondnak is tartották, noha kedvelték őt. Ezen a találkán megkérdezte, hogy eladhatja-e a termékeiket a Tesconak és más multiknak. Abban az időben még csak 6-7 Tesco volt Magyarországon. Naiv vagy, mondták neki, de végül is beleegyeztek. Próbáld meg, bár lehetetlen.

Ezek után írt egy levelet – az alapítvány nevében – a Tesconak, hogy mi lenne, ha itt Magyarországon is lehetősége lenne az embereknek az ilyen jellegű élelmiszerekhez hozzájutni, ugyan úgy, mint a fejlettebb nyugati országokban. Be is hívták, és ő meg is jelent a megadott időben.

Egy kedves Hölgy elmondta, hogy a cégnek tetszik az ötlet, és hogy 100 terméket helyezzen el 1 modulra, igaz be kell fizetni áruháznyitási díjat, polcdíjat, termékdíjat, és mondtak egyebet, mint pl. azt, hogy más multinál ezt nem teheti meg, nem szállíthat oda. Ez az összeg, már akkor milliós nagyságrendű volt. Győző ennyit mondott, kendőzetlen őszinteséggel, és a maga neveletlen módján: “Ugyan drága! Nézzen rám! A gatyámon kívül semmim sincs. És miért ne adnám meg a lehetőséget a gyógyulásra másoknak?
Nézze, engem nem ugyan az hajt, mint a többi embert, aki odakint vár a termékeivel. Én szeretném, ha ezek a termékek minél több helyre eljutnának…”
A Hölgy mosolygott, majd kijelentette, hogy a korábban említett kötelezettségeket a Tesco, Győző számára elengedi.

Amikor visszament a gyártókhoz, hogy a termékeiket sikeresen bevitte és szükség lenne még termékre, de nem is akármennyire, leesett az álluk, és kiderült, hogy annyit nem is tudnak legyártani. Volt valaki a gyártók között, aki kiszámolta, hogy bizony még banki hitellel is jól jár, ha befektet ebbe, így került reformtermék a multik polcára. Persze a történet folytatódik, de ezt most itt nem mesélem tovább.
Legyen elég annyi, hogy ma Magyarországon ez lett a legnagyobb cég, ami ilyen élelmiszerekkel foglalkozik (bio-reform-termékek).

Ezek után csak annyit mondanék, hogy figyeljenek hívó szavára, hallgassák meg azok, akiket megszólít, hiszen erre biztatnak a támogatói nyilatkozatok is, mert Erős Győző valóban képes mások vágyainak megteremtését elősegíteni úgy, hogy nem gázol át másokon, nem rajtuk keresztül érvényesül, hanem velük együtt.

Valamit még elmondok, senkit ne érjen meglepetésként: Győzőnek nem csak egy halálos betegsége volt, hanem hozott magával születésekor egy súlyos gerinccsatorna-szűkületet, melyre rábuszozott 20 évet és egy olyan szívelégtelenség, mely majdnem az életébe került, 57 éves korára. Nyitott szív műtéte után, melyet mégegyszer megismételtek, nagy fájdalmai ellenére még mindig azon töri az agyát, hogyan tud embertársain segíteni.

És még valamit, képzeljék el, hogy mindezek ellenére, Győző boldog embernek vallja magát, neki elég az a kis pici házikó a hegyen, ahol ő és kedvese családja él. Soha nem ült repülőn, nem látta a tengert, nem igazán járt külföldön, nehezen olvas és ír, diszlexia, illetve diszgráfia miatt. Mégis képes ismereteinek átadására, megvalósítására, józan paraszti ésszel.

Higgyék el nekem, amit most elmondtam, mert ezeknek én is élvezője, és egyben tanúja voltam teremtő erejének.

A továbbiakban hadd mutassam be, hogy mégis milyen jellegű termékekről lenne szó. Valószínűleg hallottak már a teljes értékű növényi alapú táplálkozásról, nem szól ez másról, minthogy az állati eredetű, illetve a finomított alapanyagokat (fehér liszt, fehér rizs stb.), tartósítószereket, színezékeket elhagyjuk. Ne tántorítson el ez senkit, nem arról van szó, hogy fűszálakat vagy fakérget kellene rágcsálni. A termékek összetételét illetően, a Jester alapanyagai is az előbb említett kritériumoknak felelnek meg.
Az alapanyagok egymással való “párosítása”, ízesítése Erős Győző eddigi munkásságának köszönhetően a legoptimálisabb, mind az egészségre, mind pedig az ízélményre vonatkozóan.

Az első kőrben a JESTER az élelmiszereket vonja be az termékei közé, és azok közül is csak azokat, amiket Győző be tud illeszteni a „Gyógyító táplálékok” Healing nourishments (Angol nyelvű) keretbe, annak jó oka van.
Hogy miért nincs állati termék a projektben? Győző magyarázata egyszerű, világos, nem vitanyitó.
Hogy megértsük őt, megint egy megtörtént esetet idézek fel, túlzások, és hatásvadászat nélkül, úgy ahogy történt.

Győzőt telefonon hívták a helyi TV-től, ami megyeszerte sugárzott adást. A délelőtti „Korzó” című műsorba invitálta a műsorvezető. „Győző! A következő műsorban a húsevés, kontra vegetarianizmus témáról lesz szó. Eljönnél a beszélgetésre?” Győző igent mondott, és meg is jelent a kért időben, ahol már várta a műsorvezető, és az egyetemről egy szakember, aki a táplálkozástudományra szakosodott.

A műsor elején a szakember magához ragadva a szót, és kihasználva csaknem a teljes műsoridőt, ecsetelte a húsfogyasztás fontosságát. Még az is elhagyta a száját, hogy aki nem eszik húst „idióta” lesz.
A műsor végén Győző is szót kapott. Reagálása egyszerű és logikus volt. Elsőnek elmondta, hogy: „Már elnézést! Én sem eszem húst hosszú évek óta, de nem érzem magam idiótának. Igaz, nem vagyok agyoniskolázva, de idióta nem vagyok. És kíváncsi lennék arra is, hogy hány embert tudna mutatni az idegosztályról, aki nem eszik állati terméket!

A másik. Találtak olyan törzseket, akik abszolút nem fogyasztanak állati terméket, nincs higiénia, és mégis 100 év az átlagéletkoruk.

Még egy dolgot had mondjak el, amire egy mellettem – orvosi könyvből – tanuló diák hívta fel a figyelmet!
„Te! Erős! Ezt hallgasd! A civilizációs betegségcsoportok több, mint 97%-át állati termékeknek köszönhetjük. Olyanok, mint a rák, az asztma, az allergia, stb. Többet nem is esett szó erről a könyvben.
Ugyebár, ezek tények. Lehet itt csűrni csavarni, és rámutatni, hogy vannak szervezetet szolgáló anyagok is az állati termékekben. Én egy dolgot tartok ebben a témában visszatetszőnek, bár nagyon jól tudom, miért van így.
Visszatetsző, hogy ezeket a tényeket nem mondják el az embereknek:
1. A civilizációs betegségek ilyen nagy számban köszönhető állati termékeknek.
2. Ugyanakkor az állati termékek fogyasztása nem életfeltétel.
3. Higgyék el, az emberek, hogy a természet tökéleteset alkotott, sem Ő, sem Isten nem büntetne betegségekkel. Minden, ami ma kellemetlen hatással van az emberekre, az emberek műve. Ideje átgondolni ezeket! Bár ez a műsor nem betelefonálós volt, nagy sikert aratott, még az operatőr is kezét nyújtotta, ahogy kifelé ment Győző. Mulatságos dolog történt még a folyosóra érve, mikor kettesben maradt Győző a táplálkozástudomány szakemberével, ugyanis, az a következőket mondta Győzőnek: „Vegye tudomásul, hogy amit az említett törzsek ettek, abban is volt állati, mert a gabona, amit ettek zsizsikes volt.”
Győző felnevetve csak ennyit mondott: „Ezt ott bent kellett volna elmondani a nézőknek!”

Azért mára már fény derül néhány dologra, és tagadhatatlan kutatási eredmények látnak napvilágot ebben a témában.
Pl: A WHO már 2015-ben vizsgálta a vörös húsok és feldolgozott hústermékek karcinogenitását. A feldolgozott hústermékek bizonyítottan rákkeltő anyagok szegmensébe került. A feldolgozott húsoknál elegendő bizonyítékot találtak arra, hogy a fogyasztásuk rákos megbetegedést okoz, ezért került az első kategóriába.

Rák: A vörös hús és a feldolgozott hús fogyasztásának rákkeltő hatása

Szintén a WHO tanulmányai közül emelném ki azt, amelyet 2021-ben publikáltak, s amelynek magyarra fordított címe: A növényi alapú étrend és annak hatása az egészségre, a fenntarthatóságra és a környezetre.

A Pécsi Tudományegyetem által végzett kutatás, mégpedig: A növényi alapú étrend pozitív egészségügyi hatásainak hátterében álló lehetséges biokémiai folyamatok. Ez egy szinte csak magyarok által készített tanulmány, ami jó hír számunkra, hiszen végre hazánkban is erősödik ez a kutatási vonal, illetve ez azt jelenti, hogy ennek hatására még inkább népszerűsödni fog a növényi étrend.

Mindezek mellett, nagy szükség van rendszerünkbe olyan húsfeldolgozókra, akik hajlandóak lennének rendszerünkbe – JESTER által meghatározott – növényi húsokat, felvágottakat, kolbászokat gyártani!
Várunk ilyen kisebb, nagyobb üzemeket, akik részt vennének ebben a reformban!

Ezek az imitált húsok csak azért kellenek, hogy ne keljen lemondani a gasztronómiáról, az evés élvezetéről és, hogy könnyebben válassza az egészségesebb, „Gyógyító táplálékokat” az ember.

Van még egy dolog, ami említésre méltó itt.
Ez a jellegű fogyasztási szokás, amit JESTER határoz meg az összefogott termékeken keresztül, nem csak az ökológiai lábnyomot csökkenti huszadára, de rendkívül nagy eredményt hoz a környezetvédelemben is, de még az emberek gondolkodásában is.

Végezetül pedig, a termékről konkrét szó azért nem esett, mert az “ötletgazda” nélkül az egész értelmét vesztheti.
A prezentációval azt a célt kívántuk elérni, hogy akikhez ez eljut, meglássák a fantáziát az ötletben, és hitelt adjunk arról, igenis elérhető, hogy az emberek olyan termékekhez nyúlhassanak a boltok polcain, amelyeknek nem az a célja, hogy mérhetetlen profit mellett függőséget, betegséget okozzanak, hanem olyan lehetőséget nyújt számukra, amellyel akár az életüket menthetik meg!

Szeretnénk megkérni azokat, akik hajlandóságot éreznek arra, hogy munkájukkal, adományukkal támogassák ezt a kezdeményezést, még ha csak egy matrica megvásárlásával is, amit autóikra tesznek, hogy vegyék fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségen: info@jesterforlife.com

Köszönjük a megtisztelő figyelmet!